2025-01-05 83 views
有緣的一天!今日Happy Friday約好友專程去深水埗 找一間社企Cafe 「T E P-秀樺廚房」,出發前冇留意營業時間,原來係星期五至星期一(星期三 … 精選午餐日 - 須預訂)!Cafe門一滑開已經有員工歡迎,環境係整潔、寬敞,周圍都佈置咗本港藝術家嘅獨特香港畫作。菜單唔係好複雜,但足夠讓我哋猶豫不決! 結果感謝服務員Jeffrey嘅幫助介紹咗幾欵用料不同嘅餐俾我哋。佢仲好細心問我哋是否會share, 特別set 多2套碟、餐具。食物評分未算天花頂級,但食得出有用心去煮嘅味道! 肯定味道比得過香港嘅酒店cafe! 特別要提服務咁好,都冇收加一服務費。餐廳主力由自閉症朋友及導師用心經營管理。透過工作機會,佢哋不僅獲得工作經驗,而且在與陌生人溝通時也變得更有自信! 所以一定會支持,下次會預訂佢哋星期三嘅精選午市套餐!

2025-01-03
$117 (Lunch)
  • Pesto 烤牛肉青醬芝士三文治