2022-01-29
𓂃𓂃𓊲𝘾𝙝𝙞𝙩 𝘾𝙝𝙖𝙞𓂃𓂃由錦田搬到去元朗市,一間主要採取預約制嘅𝘤𝘢𝘧𝘦, 午餐時段每個𝘴𝘦𝘴𝘴𝘪𝘰𝘯 足足兩小時,絕對夠時間食嘢影相傾偈! 𓂅炙燒鮭魚茶漬飯 𝘚𝘢𝘬𝘦 𝘊𝘩𝘢𝘻𝘶𝘬𝘦 炙燒過嘅鮭魚相當肥美,有大量紫菜蓋面,附上嘅𝘸𝘢𝘴𝘢𝘣𝘪 辛辣度好溫和,加左之後將個飯提升左一個層次! 𓂅蒲燒鰻魚窩飯 𝘜𝘯𝘢𝘨𝘪 𝘋𝘰𝘯 打開木蓋就見到熱到出煙嘅鰻魚飯!鰻魚嘅燒汁比平時食到嘅多左一陣微微嘅生姜味道,唔會太咸,而魚肉都滑溜唔會有骨,食到最底仲有少少飯焦,好好味! 𓂅月亮牛奶 𝘔𝘰𝘰𝘯 𝘔𝘪𝘭𝘬 兩杯月亮牛奶淨係賣相已經好吸引,大大個厚實嘅陶瓷杯,入面有熱騰騰嘅牛奶,令人感覺好幸福!𝘔𝘰𝘰𝘯 𝘮𝘪𝘭𝘬 源自古印度,主要作用幫助寧神安眠。 粉紅月亮係以玫瑰味道為主,而魔幻藍月亮就用上蝶豆花,兩者同樣帶點蜂蜜,肉桂味道。而藍月亮嘅甜度就無粉紅月亮咁高!個人非常鍾意𝘱𝘪𝘯𝘬 𝘮𝘰𝘰𝘯 𝘮𝘪𝘭𝘬 ! 𓂅玫瑰蜂蜜芝士蛋糕 蛋糕上面有沾上金萡嘅花瓣,蛋糕嘅玫瑰味唔算突出,芝士味會出啲,用上消化餅做餅底,下次再嚟應該會試另一款甜品。 𓂅小小嘅店面充滿住唔同嘅打卡位,鵝蛋型窗口、月亮燈、乾花佈置、蠟
𓂅炙燒鮭魚茶漬飯 𝘚𝘢𝘬𝘦 𝘊𝘩𝘢𝘻𝘶𝘬𝘦
𓂅蒲燒鰻魚窩飯 𝘜𝘯𝘢𝘨𝘪 𝘋𝘰𝘯
𓂅月亮牛奶 𝘔𝘰𝘰𝘯 𝘔𝘪𝘭𝘬
𓂅玫瑰蜂蜜芝士蛋糕
𓂅小小嘅店面充滿住唔同嘅打卡位,鵝蛋型窗口、月亮燈、乾花佈置、蠟燭鏡等等,充滿心思,就算唔影相淨係坐喺度望住都覺得好舒服!而食物質素亦都令人好驚喜,特別係主食,有少少喺日本小店食到嘅味道!而飲品亦都令人好滿足♡(不過要注意咖啡類飲品暫時要𝘸𝘦𝘦𝘬𝘦𝘯𝘥 先會提供) 絕對會回訪!!
𓊦𝘊𝘩𝘪𝘵 𝘊𝘩𝘢𝘪 𝘗𝘳𝘪𝘷𝘢𝘵𝘦 𝘚𝘵𝘶𝘥𝘪𝘰
新界元朗裕榮徑11號好旺洋樓地下17號舖