2022-10-17 80 views
今日同朋友行街,見到一間新餐廳開張,總要係我最愛中菜廳,作為中菜頭好粉絲,第一時間衝過去去品賞下。餐廳主要係中式裝修環境為主。古典大雅。首先個涼拌牛展絲,牛展絲配柚子汁勁開胃,酸酸甜甜。第一次試下呢柚子汁配上牛展絲,好驚喜。因為平時都係辣汁或者滷水牛展。估唔到柚子汁同牛展咁夾。其次蟹肉銀絲煲 $248,秋風起,蟹肉肥美。薑蔥爆香令到蟹肉煲香味四溢,非常惹味。入口鮮甜蟹肉,配上粉絲吸收蟹肉真係鮮。加上粉絲軟霖。真係一級棒。最後焗豬肋骨 $298,蜜汁烤豬肋骨,真是吃幾次都不夠,一根根帶骨的豬肋排蘸滿醬汁,新鮮的蜜汁烤豬肋骨,真是吃幾次都不夠,一根根帶骨的豬肋排蘸滿醬汁烤焗,令醬汁鎖緊豬肋骨。非常好味。總有蝦籽葱燒金玉參 ,蝦子大海參以其營養豐富、柔軟香糯的口感和鮮美濃醇的味道令衆多吃不厭。由於其高蛋白、低脂肪,膽固醇幾乎爲零,肥腴不膩的口感酷似紅燒蹄筋,所以深得好多客人的青睞。