2019-11-12 221 views
最近見好多人推介依間咖啡雪糕店,今日終於同朋友黎試一試,舖頭位於西貢食街入面,都幾易搵,舖頭細細但都有大約10個位可以俾人堂食。由於假日人流比較多,舖頭都坐滿晒人,所以我地都係外賣雪糕試下!雪糕手工製,會按時令既食材轉款,所以經常可以食到唔同口味既雪糕。而且雪糕味道都幾特別,唔係一般雪糕店會食到既味!日本靜岡煎米茶 $48食落有啲似綠茶雪糕味,但又多左啲米香味,幾特別!每球雪糕仲配有一塊法蘭酥!但雪糕可能人手手工製,無加穩定劑,所以溶既速度都幾快,要盡快食!薰衣草椴樹雪蜜 $50大家平時對薰衣草既印象應該都係紫色,但依度既薰衣草係好似雲呢嗱既顏色,因為店舖用左天然既食材。一食落去就有淡淡既薰衣草味,好清香,雖然有用雪蜜但唔會太甜,唯一有小小扣分係依杯法蘭酥焗得有啲濃。雖然價錢有小小貴,但啲味道唔係普通出面食到,所以都值得一試,支持小店!

日本靜岡煎米茶 $48

薰衣草椴樹雪蜜 $50