2025-01-13
早幾日lunch行過walk in所以要坐吧枱,好耐之前嚟食過,但係今次轉咗餐牌就試吓新嘢啦,估唔到個主菜有驚喜😍前菜:蘑菇湯 + 個包🥐 (如果啲湯濃啲就好啦,而家感覺比較水,至於個包最好就配埋個牛油啦)主菜:Hanger Steak🥩 (呢個有驚喜,牛上面有金箔同埋麵包碎做裝飾,睇到都開胃,食落同啲伴汁好夾,而且肉質都好淋,用普通餐刀都好容易切)餐飲:我揀咗+$35要upgrade版咖啡豆嘅白咖啡 (簡直係色香味俱全,除咗咖啡,另外仲配埋咖啡乾粉比你聞,可以每啖飲之前都聞一聞,另外個咖啡杯睇落好大隻,以為好重,點知一拎上手原來好輕)甜品:我揀咗朱古力雪糕🍨 (個雪糕夠凍夠硬,拎到嚟我仲影咗好多張相先開始食都要花啲氣力先至食到、除咗雪糕,另外仲有啲朱古力薄脆同埋焦糖脆餅)總結:睇得出每樣都好花心機去做好佢,服務員詳盡介紹,令我都好enjoy呢個lunch。最後埋單$281,比起我試過其他更貴嘅lunch,呢個性價比都算好高😋唔好嘅地方係二人梳化位太窄