2023-02-05
新年拜年拜到有D攰,想吸收一下新鮮空氣就入左黎大尾篤。四圍行下就發現到呢間餐廳。見到佢個5 Course Set dinner,價錢又唔貴,即刻入去坐低試試😝😝😝😝😝😝入面包括:🔴餐包超好食,個蒜蓉多士味好濃,好香好脆好易入口。仲要勁大方咁俾好多。我地忍唔住係咁食,食到要叫停對方唔好手痕再拎黎食,如果唔係就食唔到之後既野架啦。.🟠餐湯野菌濃湯入口好綿密,而且好香。佢地仲加左黑松露油,所以一路飲既時候仲會加埋黑松露既香味,真係雙重滋味。.🟡前菜芥末蛋黃醬煙三文魚 & 36個月風乾火腿溝橄欖油Chef有出黎同我地講解呢個前菜既combination,仲同我地講解點解要揀36個月既風乾火腿:因為風乾得太耐就會太乾同埋無左油脂既;但風乾得唔夠時間既話味道又無咁出。長知識了!兩樣野都超好味,係超水準既前菜。🟣主菜:-鹿兒島豬扒再加薯餅同菜豬肉入口感覺好嫩,而且無豬騷味,仲加埋薯餅係入面,第一次食咁樣既配搭,但係又唔會好衝突,成個感覺仲提升左,無左淨係食肉果種肥膩感。-蕃茄海鮮寬條麵份量又係好大,海鮮份量好多。裡面有青口、大蝦、帶子、魚等等,超有誠意,睇返張相都睇到爆晒出黎。仲要好入味。超飽🟤甜品
入面包括:
-鹿兒島豬扒再加薯餅同菜
-蕃茄海鮮寬條麵
🟤甜品:
一口SIZE既芝士蛋糕同朱古力蛋糕
SIZE方便入口,兩種味道都唔會過份甜。有種自家製既親切感🥰