🥂老公生日,特登帶佢嚟呢間上環日本餐廳食生日飯慶祝。一入到去餐廳佢嘅日式裝修即刻吸引住我!🇯🇵餐廳裝修高檔,即刻打下卡先😁🤌串燒和牛之選🤌 總共叫咗三串和牛串燒試一試,1️⃣牛小排,牛小排牛味香濃,用少少鹽吊味已經好出! 2️⃣牛小排蔥卷配紫蘇醬油,牛小排串燒,捲上香蔥,牛嘅油膩再加上淡淡的紫蘇醬油,口味清新,心曠神怡! 3️⃣牛肩蔥間。牛肩嫩滑配上燒香左嘅大頭蔥,零舍充滿日式風味!🐮宮崎A4和牛他他,加配海苔天婦羅。和牛他他柔滑軟淋,加上生雞蛋黃,令牛肉更為嫰滑 ,充滿層次。海苔天婦羅十分鬆脆!🍣和牛五卵壽司拼盤。呢個壽司拼盤,直頭係和牛愛好者必食首選呀‼️和牛上面分別有鳥魚子,海膽,明太子,魚子醬同三文魚子❗️和牛入口即溶,再加上五卵刺身,完全突出到和牛嘅鮮味!總括嚟講,食材新鮮,食嘅時候完全感受到廚師製作菜式嘅用心。100 分推薦!!餐廳好full, 唔book食唔到。大家下次你一定要記住book位先啦🫶
🥂老公生日,特登帶佢嚟呢間上環日本餐廳食生日飯慶祝。