2017-04-26 237 views
今日同朋友book左私房菜食飯我地4個人 就book左一個四人餐單 每位320$ 價錢都合理 老闆話 如果有咩想食都可以講低 價錢再會適量調節而且,食物既用料係當日即刻去街市揀選同購買 所以用料保證新鮮我地四個人 就坐一間都幾大既房 仲要電視睇下 首先食既係胡椒咸菜豬肚湯好入味 飲得出煲左好耐的而且豬肚洗得好乾淨 好開胃之後係花雕蛋白蒸鮑魚仔花雕同蛋白配搭一齊 帶出香味而且令蛋白好滑 鮑魚都幾大粒 正!我最鐘意係荷葉蒜蓉蒸蝦飯 d飯好綿 同時蒜蓉蒸蝦好香 我搶哂d飯黎食 自己都食左一半飯接著係爆炸蟹 呢個幾勁 用左好多配料去整非常香口 而且對於一個唔識食蟹既我黎講d殼炸到鬆哂 就好易食真係好香 甚至連殼都想食埋 呢個係話梅蝦 酸酸甜甜咁 幾特別 而且蝦都幾大隻最後甜品係反沙芋 我屋企係潮州人 我知道呢個好難整的但原來師傅係專煮正宗潮州菜!反沙芋好吃 熱熱地 香香甜甜 做甜品真係一流其實仲有其他餸 不過我唔記得影低菜式會轉 所以下次可以再去食 又可以試新野 又有一個舒適既空間 同朋友傾下計 睇下電視食下飯!
今日同朋友book左私房菜食飯

而且豬肚洗得好乾淨 好開胃

之後係花雕蛋白蒸鮑魚仔
花雕同蛋白配搭一齊 帶出香味
而且令蛋白好滑
鮑魚都幾大粒 正!

我最鐘意係荷葉蒜蓉蒸蝦飯

真係好香 甚至連殼都想食埋

呢個係話梅蝦 酸酸甜甜咁 幾特別 而且蝦都幾大隻

最後甜品係反沙芋
我屋企係潮州人 我知道呢個好難整的
但原來師傅係專煮正宗潮州菜!
反沙芋好吃 熱熱地 香香甜甜 做甜品真係一流

其實仲有其他餸 不過我唔記得影低