REFLECT Restaurant & Bar

2023-12-21 596 views
公道講,間野野食係唔錯嘅,價錢都合理,但成個用餐體驗非常差。❌ 安排混亂 - book左位但去到話個位比人坐左,叫你等多30-45分鐘

今次去食係早一星期經OpenRice 訂位,去到食果日朝早都自己打去confirm一下,經電話溝通店員都問左話會安排好室內位。
book左7點30分,準時去到,問一問店員示意book左枱想入座,但店員一臉唔耐煩嘅樣叫我同朋友企係出面等下先,以為佢係清枱,過左幾分鐘都反應就問另一個店員,先至幫我地check,我見到佢本簿度都有寫低我個訂枱同mark左室內,然後話我哋個室內位比人坐左(我同朋友都???),如果係要坐入面等多30-45mins,唔介意可以坐室外(果晚係得13度左右),咁我同朋友都冇計一場黎到照坐室外試吓會唔會好凍。結果都真係凍到暈,凍左半個鐘左右先安排返室內位,途中仲好似嫌我哋多要求。❌ 漏單問題 - 連薯條都差唔多成個鐘先到其實當日已經係平日嘅夜晚,見餐廳嘅人手其實足夠,有7-8個樓面員工要招待10幾枱客左右,但可能炒散為主,人多手腳亂。而喺兩次落單時,店員都冇係用任何野mark低我哋嘅點餐,搞到兩次落完單過一陣店員又再黎confirm點

❌ 漏單問題 - 連薯條都差唔多成個鐘先到

其實當日已經係平日嘅夜晚,見餐廳嘅人手其實足夠,有7-8個樓面員工要招待10幾枱客左右,但可能炒散為主,人多手腳亂。而喺兩次落單時,店員都冇係用任何野mark低我哋嘅點餐,搞到兩次落完單過一陣店員又再黎confirm點單,既然5-6個items都記唔到不如用筆/其他野記底?仲要連續兩個店員都係咁。
當然都不意外有漏單問題,我哋8點30左右點完餐,所有野食都要 9點15分後先到,難怪同場都聽到有其他食客不耐煩開始同店員大聲理論,搞到好似要大大聲呼喝你哋先會做下野咁。
不過公道講,除左剛入座時果位中年男士店員嘅態度差外,其他店員都態度幾好,只係時間同其他安排上實在太差。
2023-12-20
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)