2012-02-14 84 views
我同女朋友由佢仲係寶靈街既時候已經幫襯, 老闆成日都會係重慶, 四川個頭(其實我對中國既地理常識麻麻......)入d最新鮮既貨返來賣, 所以就係呢個原因成日都無我最鐘意食既川北涼粉, 不過呢份堅持我buy既!入正題, 今次叫左個蒜泥白肉, 水煮魚(加薯粉), 口水雞, 涼拌粉皮, 紅糖冰粉(解辣用), 蒜泥白肉 最鐘意佢上面個pat蒜泥, 個汁做得幾好水煮魚(加薯粉)入面有好多魚肉, 唔似得出面d餐廳比得兩舊, 我地叫小辣已經辣到噴火~~haha!!*呢個要小心d食因為都幾多魚骨口水雞雞夠嫩, 不過太好味, 份量略嫌小左d涼拌粉皮幾好味,不過再多d紅油係個面度, 會更好紅糖冰粉(解辣用)呢個野個質地有小小似jelly, 加左少少糖水, 溫馨提示, 要解辣一定唔好飲水, 因為會仲衰, 一定要食甜野中和辣味老闆成日行過來問我地覺得d食物點, 真心覺得好食, 就算佢加左價都依然比成面d食川菜既餐廳平!! 反而覺得佢呢度d質素更應收出面餐廳既價錢!! *不過小心, 唔食得辣既一定要叫小辣, 因為佢呢度d野食辣起上來唔係人咁品~~
我同女朋友由佢仲係寶靈街既時候已經幫襯,

入正題, 今次叫左個蒜泥白肉
, 水煮魚(加薯粉)
, 口水雞
, 涼拌粉皮
, 紅糖冰粉(解辣用)

蒜泥白肉

最鐘意佢上面個pat蒜泥, 個汁做得幾好

水煮魚(加薯粉)

*呢個要小心d食因為都幾多魚骨

口水雞

雞夠嫩, 不過太好味, 份量略嫌小左d

涼拌粉皮

幾好味,不過再多d紅油係個面度, 會更好

紅糖冰粉(解辣用)

2012-02-13
Celebration