2023-06-24
今日難得放假,搵咗間喺長沙灣嘅cafe 慢慢坐下嘆個lunch,呢間cafe係老闆由網店做到門店,相當欣賞,所以一定要支持下小店💪 呢間cafe雖然細細,但室內同室外都有張檯,可以坐低嘆番杯睇下書📖,感覺好chill😌~ 老闆介紹呢度出名手沖咖啡,有多種唔同咖啡豆。不過我都係鍾意Latte,奶味香濃而泡沫豐富,仲有好靚嘅拉花可以打卡☕️。 另外可以套餐加輕食,厚多士自選一款減$8;牛角包任何一款減$10,原本揀牛角包🥐,老闆介紹試下佢哋嘅鴛鴦厚多士🥪,出面無咁易食到。 呢款鴛鴦厚多士特色係一面脆🥪,一面軟,一次過試到兩種唔同口感,可以自行揀選配料, 有鴛鴦芝士、車打芝士🧀、火腿、番茄🍅、煙三文魚、生菜🥬、大啡菇🍄, 材料由$4至到$12不等,基本上我每材料都有揀,除咗火腿之外,估唔到食完會咁飽。