2022-06-19
一家人去megabox行街街,行完上左11樓戲院旁間綠色豬豬餐廳食晚餐。餐廳好大間,座位闊落,坐得舒服。餐廳主題係綠色的豬,超級可愛既豬豬。牛油果香芒大蝦沙律 $162用甜辣沙律醬撈黎食好開胃,下次一定會encore 呢個沙律。小食分享拼盤 $278WOW! 好多野食,有蕃茄芝士肉丸,豬皮脆片,脆豬肋骨,迷你牛肉漢堡,香料雞翼,酥脆魷魚圈,薯條,酸麵包多士。我自己最鍾意食mini burger, 屋企人就覺得脆豬皮好有趣,雞翼好味。招牌德國咸豬手 $308大大隻豬手,皮脆,肉非常嫩口,亦都係下次必定會再encore。漫煮醬燒牛肋骨 $288牛肋骨漫煮所以肉質淋,好岩食,大家可以試試。番咖肉丸意粉 $158濃郁芝士味,因為有用上芝士粉,肉丸好淋但唔會鬆散, good。By the way, 話6月將會推出新增美食, 1. 蝦/雞/牛肉法吉塔 2. 章鱼热沙拉 3. 融入亞洲風味的新套餐,下次見到會試下,哈哈~
餐廳好大間,座位闊落,坐得舒服。
餐廳主題係綠色的豬,超級可愛既豬豬。
牛油果香芒大蝦沙律 $162
小食分享拼盤 $278
招牌德國咸豬手 $308
漫煮醬燒牛肋骨 $288
牛肋骨漫煮所以肉質淋,好岩食,大家可以試試。
番咖肉丸意粉 $158