2024-07-01
聽講呢間都係鴨脷洲嘅名物都算係喺鴨脷洲大街附近近街尾一個角落頭嘅位置今日天氣雖然好熱但係都依然好多人幫襯注意嘅係店入邊係冇冷氣如果怕熱嘅人士最好自己都自備風扇仔.我哋經過嘅第一次已經見到啲人食緊大大碗嘅生菜魚肉!係 超 級 多 魚 肉!🐟🐟🐟但係因為當時仲係好飽,所以再行咗個圈先再返嚟食🤣🤣.兩個人點咗以下食物👇🏻🐟生菜魚肉(大)$25🐟魚肉碗仔翅(大)$25大同細嘅分別只係相差一蚊,咁梗係要大㗎啦😂😂我哋之後仲嗌咗支水都只係$4一支大水慶幸呢區仲有呢啲小店,全靠佢冇冷氣先仲可以做呢個價位呢,真係超級良心價🫶🏻我哋一路食嘅途中都有好多人嚟買外賣或者堂食呢~下次仲想試埋佢哋啲魚蛋一落完單姐姐勁快手就拎晒兩碗過嚟,自己可以落胡椒粉、麻油、醋呢個size同價錢真係冇嘢可以挑剔,份量十足大大碗!佢個碗仔翅底個雞蛋唔係好滑嘟嘟絲咁樣,而係實實地有啲實在嘅,都幾正,我諗都算係佢地嘅碗仔翅嘅獨特之處生菜魚肉嘅生菜都唔少㗎,我諗都起碼有三份一碗,湯底正正常常,重點係兩碗嘅魚肉都超多佢哋嘅魚肉係偏有彈性咬口唔會好削,加少少蔥增加香味,仲要超級大條唔會細細嚿,如果係生菜魚肉愛好者不妨嚟試一試啊!俾我我都應
都算係喺鴨脷洲大街附近近街尾一個角落頭嘅位置
今日天氣雖然好熱
但係都依然好多人幫襯
注意嘅係店入邊係冇冷氣
如果怕熱嘅人士最好自己都自備風扇仔
兩個人點咗以下食物👇🏻
🐟生菜魚肉(大)$25
🐟魚肉碗仔翅(大)$25
大同細嘅分別只係相差一蚊,咁梗係要大㗎啦😂😂
我哋之後仲嗌咗支水都只係$4一支大水
呢個size同價錢真係冇嘢可以挑剔,份量十足大大碗!
生菜魚肉嘅生菜都唔少㗎,我諗都起碼有三份一碗,湯底正正常常,重點係兩碗嘅魚肉都超多佢哋嘅魚肉係偏有彈性咬口唔會好削,加少少蔥增加香味,仲要超級大條唔會細細嚿,如果係生菜魚肉愛好者不妨嚟試一試啊!俾我我都應該會回頭返嚟再食佢❤️