2007-07-22
對上一次跟老公在溝通上有點誤會, book 了這間, 後來發現他想試的是Harlan's, 今天下午兩人想舒舒服服地嘆一個下午, 就再來試試! 我book 了十二點, 去到時只有我們一, 清靜得很! 我們跟之前幾個食家一樣都是選了$258/two !先來一籃意式香草包, 可能剛剛焗起, 熱熱的又夠鬆軟, 忘了要醋, 否則會更美味, 如果有得外賣就好啦! 湯是莧菜湯(水), 加了個水字是因為實在太稀了, 如果是西湯, 加點忌廉會好飲, 而家就好似菜浮在稀稀既生粉水裡, 最唔得係呢個, 個店員問我地有咩問題, 我也不好意思詳說了! Main course 選了野菌意大利飯, 分了兩碟, 份量都幾多, 飯粒粒飽滿, 吃落口感煙韌, 似正宗意大利飯, 有咬口, 忌廉汁香濃, 唔錯, 不過, 我都食唔哂! 另一個main course 係巴馬火腿火箭菜薄餅, 有火腿, 黑橄欖, 芝士及火箭菜, 餅底好薄亦好脆, 不過, 巴馬火腿就鹹少少, 我試了一塊就剩係食薄餅(走火腿俾老公)! 餐後要了杯咖啡, 幾香濃。甜品是Vanilla ice-cream, 一般, 本想多叫一個VIA tiramis
餐後要了杯咖啡, 幾香濃。甜品是Vanilla ice-cream, 一般, 本想多叫一個VIA tiramisu, 但已很full, 相信會再來, 下次再試吧!
侍應很醒目, 知道幾時出現, 唔錯, 唔錯!