2020-09-09 1375 views
好早好早已經被「不籽是咖啡 Not Just Coffee」的門面吸引到,木系簡潔型cafe,無論窗口、地磚、長櫈都一樣好影,不過因為一直見到有其他人講真係好多好多人,多人到要等位,相都影唔到,所以特登等到九月第二個禮拜先黎碰下運氣,甘啱撞正改左營業時間,今次影到相啦掛🤣🤣11點未到我已經到左啦,還好未見有人等,想影到相真係要襯平日開門既時候去啊!🤫 🍲龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬網上已經見過好多人推介呢個烏冬附上一個小茶壺自己加湯龍蝦湯味道濃郁冇乜味精入面仲有些少龍蝦肉蝦的口感相當唔錯,帶有鮮味牛油果既軟又唔會熟過頭而且出奇地牛油果同湯底幾夾神奇的食法👍🏽 🍳All Day Breakfast原本仲擔心一個all day會太大份不過因為牛角包好細件以一個女仔brunch黎講飽但食得哂材料有煙三文魚、黑松露炒蛋、腸仔、車喱茄、蘑菇、牛油果及牛角包味道中規中矩冇咩特別最鐘意佢個牛油果有麻醬係面之如好淋入口即溶🤩 🥃Dirty (Soy Milk)最近好鐘意飲dirty見dirty都係$40 對比出面唔算貴店員貼心地解釋用咗soy milk的關係味道可能有所變化但我就係比較喜歡植物奶的dir

🍲龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬
網上已經見過好多人推介呢個烏冬
附上一個小茶壺自己加湯
龍蝦湯味道濃郁冇乜味精
入面仲有些少龍蝦肉
蝦的口感相當唔錯,帶有鮮味
牛油果既軟又唔會熟過頭

以一個女仔brunch黎講飽但食得哂
味道中規中矩冇咩特別
最鐘意佢個牛油果
有麻醬係面之如好淋入口即溶🤩

🥃Dirty (Soy Milk)
最近好鐘意飲dirty

☕️Latte
呢杯latte比較偏苦澀
奶泡未夠細滑
雖然拉花出色但過左一陣就出泡泡啦

總括依然,感覺真係唔錯啊,價錢雖然貴啲,但環境同食物都唔差,最緊要影到一輯靚相!
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬
All Day Breakfast