2022-03-03
當cafe遇上salon近排冇得剪頭髮,每次行過啲salon都好想衝入去🤣偶遇一間好特別嘅cafe,一部分係salon,一部分係餐廳,好適合平時等friend整頭髮,可以邊食邊等,正。一定要介紹吓,呢度嘅咖啡好特別,普通一杯latte 都可以揀好多種唔同口味嘅咖啡豆整,而且好多都好特別,有啲會偏甜少少嘅芒果味、有啲係香啲嘅堅果味。。。店員介紹咗好多款,想試晒咁多種咖啡豆都真係需要啲時間。👍🏻風乾豬面頰肉卡邦尼闊麵,$88本身好鍾意闊麵嘅質地,少少煙韌有咬口,越嚼越香,卡邦尼嘅味唔會太重太咸,豬偏肥,但成個麵好香,食落唔會覺得膩。牛油果煙三文魚酸種包配自家製洋蔥,$98好推薦呢款包,香脆嘅酸種麵包底,上面係一層勁厚嘅牛油果蓉,頂層舖上三塊勁大塊嘅煙三文魚,最正係隔離有幾片好酸嘅洋蔥,自家製嘅,一定要配嚟食,同啲牛油果好夾好夾,真係好正🥰忌廉芝士配自家製糖漬士多啤梨窩夫,$78又係好推薦試嘅一款甜品,店員話如果唔怕甜,可以試呢款,但我覺得啱啱好,唔會過甜,上面舖滿新鮮士多啤梨同佢哋醃過嘅士多啤梨,帶有少少酒味,甜而不膩,下面嘅窩夫又勁脆,配埋忌廉芝士,好好味😍餐廳入面就係salon,唔知平
風乾豬面頰肉卡邦尼闊麵,$88
牛油果煙三文魚酸種包配自家製洋蔥,$98
忌廉芝士配自家製糖漬士多啤梨窩夫,$78
餐廳入面就係salon,唔知平時啲人整頭髮聞到咁香,會唔會好肚餓,我就一定會忍唔住食埋野先走😊