2024-11-29
雖然已經冇推出任何嘅疏乎厘優惠,但係剛好呢一間餐廳就喺尖沙咀最熱門嘅聖誕裝飾隔離,可以透過透明玻璃窗睇埋燈飾!✨蜜瓜在初夏升溫時疏乎厘絕對係餐廳嘅大熱皇牌產品,上枱空氣感十足,「震騰騰」的質感真係令人好想一啖食咗佢哋(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)餐廳採用日本直送嘅新紀元卵同韓國低筋麵粉,所以梳乎厘確係相當細滑鬆軟。有別於一般藍莓、士多啤梨等等嘅選擇,餐廳亦都提供蜜瓜口味,令到甜品都可以食得好清新,食一啖襯一啖新鮮水果,罪惡感即刻減一半。✨漢堡扒全日早餐非常豐富嘅擺盤、除咗煙肉、牛油果、煙三文魚、煎蛋之外,重頭戲莫過於喺呢塊漢堡扒,非常厚身,入口帶肉汁,另外亦都非常欣賞佢個燴牛面頰,肉質軟入味。✨濃鮮龍蝦意大利飯真係有粒粒龍蝦肉擺喺面,意大利飯嘅口感剛好,醬汁濃郁,而且整體並無好滯口(・ω・)ノ✨班蘭椰子咖啡斑蘭嘅糖漿沉浸係度部,頂部嘅奶泡非常順滑,咖啡帶少少酸口。✨提拉米蘇咖啡佢嘅造型完全令我冇後悔夜晚都要飲咖啡!上面嘅忌廉相當堅挺,唔會太容易溶化於咖啡之中,不過食嘅時候要小心啲,因為會容易被嗆親。
✨蜜瓜在初夏升溫時
✨漢堡扒全日早餐
✨濃鮮龍蝦意大利飯
✨班蘭椰子咖啡
斑蘭嘅糖漿沉浸係度部,頂部嘅奶泡非常順滑,咖啡帶少少酸口。
✨提拉米蘇咖啡