由於OpenRice有照片限制,依篇繼續介紹餘下嘅菜式。固定菜式嘅部份,香煎大蝦係其中一個非常期待嘅菜式。蝦超大隻,大約有手掌咁長,而每人大約有半隻蝦嘅份量,好滿足呢~ 廚師會即席係你面前表演去殼挑腸切開蝦肉,仲會用蝦膏煮埋醬汁,原汁原味食晒成隻蝦嘅精華,仲啖啖肉添~😛鮑魚都係類似,但係就每人可以食足一隻,同樣地廚師會將新鮮鮑魚即席喺你面前去殼,煎熟切好,加上佢哋製作嘅醬汁,同埋炸左啲菇增加口感~鮑魚非常厚肉,食完一隻即刻飽咗勁多呢😮‍💨 肉類方面,鵝肝好香但係都相對油膩嘅,佢有配一個蜜糖嘅醬汁😋 雖然係最佳嘅組合但真係好邪惡呀!! 牛肉係近橫膈膜嘅部位,比較重牛肉味,肉感多過油脂感覺,我幾中意呢😋食到呢度其實已經飽咗九成,終於嚟到依餐嘅尾聲,但係千其唔可以錯過炒飯,唔試過你唔知道原來沙律醬炒飯係咁好食㗎😂 炒豆芽同湯就中規中矩冇乜驚喜啦~甜品方面餐廳有兩款自家製嘅雪糕俾我哋揀,一款係柚子雪巴,另一款係芝麻雪糕。因為想食啲清新嘅味道所以揀咗柚子~另一個甜品亦都係我非常期待嘅item😋 仲被男朋友選為成餐飯最好食嘅項目🧐 牛油砂糖煎麵包!睇完師傅做之後,真係好想自己都返屋企煎黎食下~
由於OpenRice有照片限制,依篇繼續介紹餘下嘅菜式。

炒豆芽同湯就中規中矩冇乜驚喜啦~