2015-05-17 711 views
是日唔係太舒服, 唔想食咁油膩, 所以又嚟食素, 今次叫D唔係煎炸嘢, 感覺上清淡D, 但又唔駛食白粥咁dry~  茄子排骨煲佢menu上係唔知xx茄子排骨煲, 但原來係有少少辣, 所有改為淨茄子排骨煲, 但食落都有少少辣, 仲見到有d辣椒碎, 可能廚房唔記得走辣, 好彩只係dd辣, 食多幾啖粥沖返淡, 味道好看濃, 同大排檔d魚香茄子煲有得fight~ 佢個排骨都好有肉的纖維質感, 仲要冇骨, 正~  鮮淮山素肉大蝦開頭仲以為有3樣嘢, 鮮淮山、素肉、大蝦, 但原來素肉大蝦係一樣嘢, 到上枱先知, 不過冇緊要, 大蝦夠爽口, 淮山都一樣咁爽, 同煲湯的淮山完全兩個口感~  艇仔粥之前介紹過, 唔多講, 總之足料夠味~

艇仔粥

之前介紹過, 唔多講, 總之足料夠味~
2014-12-27
$77 (Dinner)