2019-12-08
偶爾喺IG見到葵廣呢一間「刈Bao台式創意小食」,急不及待想搵日去會一會佢🤤 今日一食真係不得了,真係覺得食左嘅每一樣都好好食👍🏻👍🏻 之後經開葵芳一定要再食,亦都推介經常去葵廣搵食嘅朋友去呀~~💛💛1️⃣ 古早味腩肉刈包台式嘅刈包,同以前喺日本食過嘅角煮饅頭好相似,都係白饅頭夾住滷左嘅肉~ 個腩肉好腍好入味,調味一啲都唔會過鹹。而且加左啲菜脯、花生碎等等,食落真係唔會覺得油膩🙆🏻♀️🙆🏻♀️2️⃣ 綜合5號 (鹽酥雞,香芋地瓜球)鹽酥雞炸粉好薄,調味得宜,食起上黎唔油身👍🏻 香芋地瓜球,見到menu寫住「甜過你初戀」🤣🤣 係甜嘅,而且仲唔係死甜、假甜!😋3️⃣ 檸檬冬瓜茶😍😍 飲左第一啖,真係當堂叮左一聲!通常冬瓜茶都係好甜,呢杯唔會,可能係因為加左檸檬🍋 飲落係酸酸甜甜,配合得好好,無話邊個味道override左另一樣👍🏻 而且個冬瓜茶仲係舖頭自己煲,所以仲會飲到啲冬瓜肉添~
1️⃣ 古早味腩肉刈包
2️⃣ 綜合5號 (鹽酥雞,香芋地瓜球)
3️⃣ 檸檬冬瓜茶