大佬,一入座滿座,但見好多枱都好似無嘢食(枱上嘅筷子同碟都係乾淨嘅),於是一落單即刻專登睇時間20:36,諗住唔緊要,可以飲住啤酒(已跟單落)先,但坐咗一段時間後,發覺完全無人理我,於是又叫人過嚟,叫咗好耐先有人應,之後先拎啤酒。突然之間,有個食客食起煙上嚟,然後再有其他食客都食煙,都算,燒嘢食唔著衫嘅男人都叼住口煙。再坐落去嘅30分鐘都唔覺個廚房有嘢出,係講緊包括其他比我地更早到嘅人都係無嘢食呆坐。我自問都有心理準備燒得耐,所以都有嗌炒腸粉、炸物諗住會快啲有啲嘢餸下酒。然後我見隔離坐咗近一個鐘嘅食客慢慢陸續有第一樣嘢食,同上埋其他嘢食,我先醒覺呢度低能嘅廚房可能係無法multi tasking,要逐張單整,而佢地其中嘅羊架仲直情入面係生嘅🤐 個職員仲同食客講:唔好意思,時間關係🤣。 (痴線,加加埋埋超過個幾鐘都比生嘅食物食客)最後我地等咗46分鐘,有隻一啲特別都無嘅燒雞髀上枱,然後再陷入另一輪嘅等待,於是我就浪費咗收工寶貴嘅時間喺度等咗個幾鐘,兩個人只食咗一隻垃圾雞髀,真係無法再等,食到十點幾都係得一隻雞髀。

2024-05-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner