2017-11-28 256 views
講緊泰式船河,唔係遊船河泰式船河細細碗,一次可以食幾碗,試多幾款!雖然圖解點餐話要點4碗,不過我覺得女仔食2碗都夠飽!因為仲有好多小食同飲品可以揀。一入到去就會見到餐牌,揀完嘢食就喺counter落單。落單之後就可以坐定定等人送餐!鹹檸七最先出場,大大杯,夠冰凍!呢度有一碗牛丸金邊粉,一碗大腸金邊粉,一碗海南雞米粉。船河湯底幾濃味,但又唔會好鹹,每碗都有豆卜、蘿蔔、芽菜等大腸嗰碗得兩件大腸,唔多夠喉囉,不過先至$15一碗,點計都係抵食海南雞嗰碗比較多餸,而且雞肉都幾滑,唔錯啊!豬頸肉米粉都幾多料,不過如果豬頸肉如果切厚身啲口感會更好。呢碗係扎肉船河,船河嘅口感幾特別,比普通嘅河粉有彈性同滑溜之後仲食咗幾款小食!$28嘅炸蝦餅抵食又好味,新鮮熱辣炸起,爽口彈牙,必食推介檸檬雞翼冇乜檸檬味,不過炸得非常香脆,而且係單支骨雞翼,食起黎好方便串燒豬肉燒得幾香口,調味足,好好食但肥膏多咗少少最後仲叫左生蝦刺身,味道幾鮮,個酸汁同辣椒蒜頭吊味一流!食咁多樣嘢先二百幾蚊,開心
講緊泰式船河,唔係遊船河

泰式船河細細碗,一次可以食幾碗,試多幾款!

一入到去就會見到餐牌,揀完嘢食就喺counter落單。

落單之後就可以坐定定等人送餐!

鹹檸七最先出場,大大杯,夠冰凍!

呢度有一碗牛丸金邊粉,一碗大腸金邊粉,一碗海南雞米粉。
船河湯底幾濃味,但又唔會好鹹,每碗都有豆卜、蘿蔔、芽菜等

海南雞嗰碗比較多餸,而且雞肉都幾滑,唔錯啊!

豬頸肉米粉都幾多料,不過如果豬頸肉如果切厚身啲口感會更好。

呢碗係扎肉船河,船河嘅口感幾特別,比普通嘅河粉有彈性同滑溜

之後仲食咗幾款小食!
$28嘅炸蝦餅抵食又好味,新鮮熱辣炸起,爽口彈牙,必食推介

串燒豬肉燒得幾香口,調味足,好好食但肥膏多咗少少

最後仲叫左生蝦刺身,味道幾鮮,個酸汁同辣椒蒜頭吊味一流!

食咁多樣嘢先二百幾蚊,開心
2017-11-28
Type of Meal