2020-11-08
旺角講到Cafe嘅始祖,一定非登打士街莫屬🤣😂。你總有過一段回憶,喺一班朋友想搵個地方食嘢,傾吓偈,玩boardgames 。之後就好自然揾登打士街樓上cafe,仲有就係樓下會好熱鬧啦,仲會有人宣傳嘅,提你去幾多樓食😚🥳🤩青春嘅回憶今日星期日,喺旺角就嚟Cafe天堂都食啦☺️好寬躺,幾舒適嘅環境喎🥰以淺藍色同白色做主調🤍💙,小清新嘅cafe 。我哋叫咗set for two , $318,好抵推介👍🏼小食一款: 蜜糖芥末雞翼主食兩款: 日式咖喱豬扒飯黑椒天婦籮螺絲粉甜品:New York cheesecake Tiramisu cake 飲品,加$10杯,轉特飲😆芝士奶蓋桂花烏龍茶十二月(朱古力🍫棉花糖macaron) 小食蜜糖芥末雞翼,焗得熱辣辣上,脆邊,甜度適中,蜜糖味道同芥末各一半,都幾好食😋而且好入味👏🏼,有6隻😊日式咖喱豬扒飯,外貌味道一樣吸引。豬扒好大好大塊呀,超值套餐。豬扒比較厚切,炸到金黃色的香脆可口,肉質有層次嘅,未去到千層豬扒咁誇張,但起碼都可以叫做有幾十豬扒嘅層次🤣👏🏼出色嘅,份量夠多,建議share 。咖哩汁係”傑”身嘅,餸飯食好夾,個人認為呢好食過Coco咖哩好
今日星期日,喺旺角就嚟Cafe天堂都食啦☺️
我哋叫咗set for two , $318,好抵推介👍🏼
New York cheesecake
Tiramisu cake
飲品,加$10杯,轉特飲😆
芝士奶蓋桂花烏龍茶
十二月(朱古力🍫棉花糖macaron)
日式咖喱豬扒飯,外貌味道一樣吸引。豬扒好大好大塊呀,超值套餐。豬扒比較厚切,炸到金黃色的香脆可口,肉質有層次嘅,未去到千層豬扒咁誇張,但起碼都可以叫做有幾十豬扒嘅層次🤣👏🏼出色嘅,份量夠多,建議share 。咖哩汁係”傑”身嘅,餸飯食好夾,個人認為呢好食過Coco咖哩好多🥳
黑椒天婦籮螺絲粉🍤🍤 ,呢個炸蝦好好食,夠脆夠熱,又唔係油膩,又唔係太乾,炸得岩岩好😚👍🏼個螺絲粉呢,因為係黑椒味,食到有少小🌶️辣,味道比較普通,整體而言,中上評級😉
飲品,有意外驚喜,我本身係一個茶癡,幾時都咁鍾意飲茶🤩特別係芝士茶,所以講到呢方面,我可以話係專家😆🤣
芝士奶蓋桂花烏龍茶,有75分,over 100,如果以樓上Cafe來講,杯芝士奶蓋算好唔錯啦🥰🥰佢嘅芝士唔太濃,反而有淡淡地嘅芝士味,而佢呢重芝士味有啲似食緊cheese cake嘅味道☺️好夾桂花烏龍茶,唔太甜,好飲,仲有佢芝士同茶嘅比例,芝士唔算多,薄薄地一層喺茶面,真心覺得值得加$10轉特飲呀👍🏼
十二月(朱古力🍫棉花糖macaron)
另一杯,中上,外貌吸引味道正常,都唔會太甜嘅朱古力,反而用嚟裝飾嘅馬卡龍同棉花糖,配淡淡朱古力🍫係唔錯嘅組合。味道就一般,合格嘅飲品。
甜品:
New York cheesecake 😋😋😋👍🏼推介呀
啖啖都有好香嘅芝士,唔太甜,凍餅好食。
Tiramisu cake 正常嘅,我哋覺得比較甜,同埋太過軟身。中規中矩,不過不失😚。