2018-06-06
早成半個月已經book咗食放題慶祝考完試。終於等到考哂試嘅呢一日,可以去食好西!!!今次試咗觀塘嘅極尚大瀛喜,ok近屋企之餘都有好多人推介過~懷著興奮嘅心情行入去,一入到去,嘩咗出聲好大好多人,可能因為平時去開嗰啲放題燈光暗啲所以唔覺有咁大?但呢間光線好充足,有種冠冕堂皇嘅感覺哈哈哈唯一一個少少嘅扣分位就係枱與枱之間嘅空間唔係好闊,所以好似同隔離同一枱一齊食緊嘢咁。不過都接受到嘅,始終放題都要放得越多人越好~一坐低,侍應就叫我哋install「飯糰」呢個app。原來呢到係可以用app嗌嘢食嘅,真係新大陸!咁當然餐廳會俾wifi你download啦~佢哋個wifi仲幾快添!入到個app之後就scan你張枱上面個qr code,就可以點嘢食架喇!比起傳統果隻點餐紙方便得多,唔駛左揭右揭,唔駛十幾個friend傳嚟傳去咁~點完嘢食等緊嘅 時候就可以出去睇下有咩自助攞啦~唔係講笑,真係好多嘢揀~首先見到嘅係幾個大雪櫃,放住飲品,有jolly shandy、啤酒、泰式青檸冰、樽裝嘢飲、罐裝茶、忌廉溝鮮奶、汽水。。。連清熱飲都有雪櫃出面又有果汁先生、豆漿;除咗凍嘅,仲有啲放咗出嚟;仲有其他熱飲,譬
今次試咗觀塘嘅極尚大瀛喜,ok近屋企之餘都有好多人推介過~ 懷著興奮嘅心情行入去,一入到去,嘩咗出聲
但呢間光線好充足,有種冠冕堂皇嘅感覺哈哈哈
唯一一個少少嘅扣分位就係枱與枱之間嘅空間唔係好闊,所以好似同隔離同一枱一齊食緊嘢咁。不過都接受到嘅,始終放題都要放得越多人越好~ 一坐低, 侍應就叫我哋install「飯糰」呢個app。原來呢到係可以用app嗌嘢食嘅,真係新大陸!
點完嘢食等緊嘅 時候就可以出去睇下有咩自助攞啦~
唔係講笑,真係好多嘢揀~ 首先見到嘅係幾個大雪櫃,放住飲品,有jolly shandy、啤酒、泰式青檸冰、樽裝嘢飲、罐裝茶、忌廉溝鮮奶、汽水。。。連清熱飲都有 雪櫃出面又有果汁先生、豆漿;除咗凍嘅,仲有啲放咗出嚟;仲有其他熱飲,譬如維他奶呀,唔鍾意飲凍嘢嘅朋友就啱晒~仲有熱茶、熱水! 除咗飲品之外,仲有得攞前菜,譬如沙律、一啲冷食,仲有薯角、章魚燒、蛋撻、菜,仲有湯添! 甜品、生果就可以食完嘢再出嚟攞~ 章魚燒唔錯!但一開始就食呢個,搞到有啲飽lol
我哋都嗌咗平時放題會食嗰啲嘢啦~刺身呀卷物呀炸物呀嗰啲~鍋類嘅呢到都有,但我哋太飽就冇食嚕~
下面講啲我哋特別鍾意嘅:
呢到嘅手卷係細細舊嘅,比起平時嗰啲少啲飯,無咁容易食到飽晒!
右面嘅係鵝肝手卷,平時少啲見。鵝肝味好香,細細舊又唔會太漏!
超鐘意呢個!一上抬已經聞到好大陣黑松露味,食落都好香,食唔停!
呢個都好香好好味~
一見到有花膠就即刻心心眼咗估唔到真係勁足料,完全無hea你!
除咗有好大塊發花膠之外,仲有冬菇、生菜~ 醬燒雞翼
諗住放題嘅雞翼都係差唔多啦~但呢隻又幾好味~唔知用咩醬燒架呢~
食到差唔多就出去睇下飯後甜品啦~ 甜品選擇好多,有奶凍、布甸、雪糕雪條,仲有得自己jit軟雪糕~除咗甜品之外仲有生果!
我哋就攞咗呢啲: 總括嚟講都幾鍾意呢間極尚大瀛喜,尤其是係佢個手機點餐,真係好方便,而且好似冇乜漏單。
同埋嘢食都幾多選擇,質素亦唔錯,上菜速度仲幾快添!
大家都不妨試下!!