2023-06-16 144 views
#搞串個pantry 唔知由幾時開始,香港🇭🇰啲米線舖開到周圍都係😮,可能係我哋好鐘意食米線掛😂。今次就嚟到一間位於#旺角 嘅米線小店,佢嘅位置比較近旺角東同何文田嘅😊。舖頭細細,座位並唔多,平時應該主要serve周圍嘅街坊or打工仔😜!今次我哋就嗌咗兩個三餸米線餐($52),分別order咗酸辣湯、豬腸、魷魚、炸午餐肉🔴。另一碗就酸辣湯、煙鴨胸、冬菇、牛柏葉🔵。同埋,再額外叫多一碟炸豬頸肉($26)🟢。本身以為酸辣湯會係紅色🌶️,點知一嚟到,一望!竟然係清湯咁嘅色😱!!但係,千祈唔好比佢呃到,飲落口,個湯都幾辣🥵,反而唔係好酸。而啲餸就普普通通,炸午餐肉算比較特例,而且厚切🤩。煙鴨胸就太薄啦,另外個冬菇偏甜,唔係好夾冬菇嘅味道。炸豬頸肉幾好食🤤,食落口好香脆,有陣香茅嘅味道。而豬頸肉嘅肉好嫩,油脂感好重😋。同時,啲邊邊位有啲燶燶地,食落口脆脆地,有陣焦香味🔥。如果你鐘意試唔同米線舖嘅米線,都可以嚟試下呢間小店嘅米線🥳✌🏻!
#搞串個pantry

2023-04-21