2024-03-15
難得放日假,仲要冇嘢搞,可以真正休息,當然搵個遠離繁囂既地方放鬆下。心目中 check list 一直有佢,不過地點唔太就腳,所以遲遲都未去到。原來都幾方便,大埔墟站好易搵到專車站牌,預岩時間直接上車就到餐廳門口。落車望下周圍環境,確係令人心曠神怡。餐廳裏裏外外都充滿休閒感覺。對住白鷺湖,舒服到大概可以喺呢度瞓着。炸比目魚柳漢堡,他他醬,薯條 $168Cuppacinno炸比目魚柳漢堡一開二之後仍然大大個,食起上嚟冇咁狼狽。魚柳厚,醬汁多,包夠脆,仲有脆薯條伴住,加杯Cuppacinno,望住窗外湖景,慢活一下,用”寫意悠閒”嚟形容絕對唔過份。黑松露忌廉闊條麵,雞樅菌,牛肝菌,羊肚菌 $238濃厚黑松露香味,闊條麵掛滿汁,加入雞樅菌,牛肝菌,羊肚菌味道更豐富。餐湯餐湯都唔hea,濃得嚟又唔搶喉。食飽可以餐廳附近行個圈消化下,影相打下咭。好彩既話仲會見到馬騮。
落車望下周圍環境,確係令人心曠神怡。
炸比目魚柳漢堡,他他醬,薯條 $168
Cuppacinno
黑松露忌廉闊條麵,雞樅菌,牛肝菌,羊肚菌 $238
餐湯
餐湯都唔hea,濃得嚟又唔搶喉。
食飽可以餐廳附近行個圈消化下,影相打下咭。
好彩既話仲會見到馬騮。