2024-05-22 480 views
章魚無雙係每次一講起章魚燒我都會推爆嘅食肆!甚至覺得佢比日本嘅章魚燒都好食,好符合港人口味!佢除咗係醬汁分量足夠,章魚粒嘅size亦一點都不孤寒,價錢方面都算親民,掃街口痕就一定會去買返一盒。份量有6粒或8粒選擇,而口味亦可以揀單一款或雙拼,貪心嘅我通常都係揀8粒雙拼大滿足!旺角呢間分店見佢通常只收現金,同埋最好就準備定散紙!我自己個人每一次叫都會揀明太子😆私心最愛!雙拼會揀黑松露或蜜糖芥末,反正就係每款味道都好出色,所以點拼都岩心水。落單後等大約10分鐘內通常就可以拎,拎上手熱辣辣,即刻就行去立食區啦😂不過岩岩整起真係超級無敵熱,唔建議成粒放入口。新鮮出爐章魚燒外皮仲係脆卜卜,內餡軟綿綿,章魚大大粒,配上足夠嘅沙律醬兼明太子醬,加埋木魚碎,口感同味道層次十足,令人愛不釋手!好快就食晒仲覺得意猶未盡🥲🥲🥲不過再叫就真係食唔晒,過咗口癮下次經過再食!