2024-02-14
🧑🏽🍳全新開幕的Foodhall by moonthai 載譽回歸觀塘🤩由泰皇御廚級主廚主理泰菜及Fusion創意料理。情人節去fusion餐廳是常識吧💕有得食西餐又可以食泰國菜😙1️⃣慢煮美國封門柳配新薯主廚烹調的封門柳熟道恰到好處🧑🏽🍳而封門柳本身就好重牛肉味,配上醬汁就剛剛好。而我最喜歡的配菜係薯蓉,因為好creamy好細滑🤤2️⃣蝦炒金邊粉實在太感動🥹終於食到好味嘅炒金邊粉❗️味道同起泰國食嘅差唔多💕而🦐的口感係彈牙,加上用左多種香料一齊炒,立刻有異國風情的味道👅3️⃣黃咖喱雞配薄餅職員細心解答我既問題🥰因為本人分唔到黃/青/紅咖喱有咩分別😵💫今次我唔想食辣野所以推介我食紅咖喱。而我就額外加點一份薄餅,口感好軟糯,好適合沾咖喱食😋但男人食應該要點一碗飯食先夠飽😛因為咖喱太惹味,很好下飯🍛
1️⃣慢煮美國封門柳配新薯
2️⃣蝦炒金邊粉