話說早排缺乏晚市喺誤打誤撞之下外賣🥡試過呢間 🌟平🌟靚🌟正【尚海人家】正宗上海美食 自從食過佢嘅皇牌生煎飽之後 真係一試難忘💕 後來發現原來係由前米芝蓮小食店總廚主理 唔怪得小店食物質素咁高 最重要價錢合理 所以今次又再外賣返屋企過吓口引😋平日單點🎖皇牌生煎包4隻 講緊$32 但如果選購上海麵/飯套餐 ➡️ 即送皇牌生煎包2️⃣隻 點套餐價錢更為化算🥰❣️上海排骨湯麵🍜($53) 排骨外層金黃香口 份量十足 食落啖啖肉有嚼勁 但唔嚡口 上海麵麵身滑溜柔韌 份量對我嚟講頗多 湯底清甜唔會鹹 搭配入味排骨一齊食啱啱好❣️蔥油雞扒菜飯($53) 大大件雞扒肉質嫩滑好入味 食落唔會油膩 撈埋蔥油落菜飯一齊食 特別惹味😋 最後梗係極速KO咗碗菜飯 如果菜嘅份量多啲就更完美☺️❣️皇牌生煎包 生煎包煎得香脆熱辣♨️ 最鍾意個底脆卜卜 加上入面滿滿嘅肉餡 咬落口感豐富無油膩感覺 咬落去嗰吓仲會爆出香濃湯汁🤩 屬水準之作 當然係必食推介💕❣️桂花蜜糖雞翼($22/3隻) 即叫即做嘅雞翼熱辣辣 外層炸至金黃香脆 未食已經聞到陣陣蜜糖味🍯 食落有淡淡桂花香 甜甜蜜蜜好滋味😋❣️ 酸辣湯(細)🔥$1️⃣換購價❗️ 見到咁
話說早排缺乏晚市

❣️ 酸辣湯(細)🔥$1️⃣換購價❗️ 見到咁優惠嘅價錢 梗係要試吓 即使係換購價 食物質素同樣有水準☺️ 酸辣湯食材豐富 食落啖啖都有有肉絲、木耳絲、冬菇、竹筍絲、豆腐及薑絲 最重要味道正宗 稀稠度控制得宜 惹味開胃又唔會太辣🌶️ 真心抵食💯
2022-05-03
TakeAway
$60 (Tea)
  • 皇牌生煎包
  • 桂花蜜糖雞翼