2018-05-14
今日全女班去旺角教協行街街,濕平完當然要搵間cafe hea下醫下肚。上網見呢間小店離教協吾遠,而且有我地鐘意食既豬手,所以決定黎呢度一試。跟餐包沙律、餐湯、餐飲、主食同甜品,好豐富丫。同行fd好鐘意呢個紅菜頭忌廉湯,讚味道特別,無一般忌廉湯咁“流”。香脆豬手絕對係我地既賣飛佛,外皮香脆吾油,肉汁結實吾鞋口。比起德國咸豬手,呢隻豬手無咁咸,怕食太咸既人岩哂。外皮微脆,肉質夠嫩,好易切。侍應話炆左成日先攞去焗,心機野,怪吾知咁好味啦 。豬手底下仲有人人都鐘意既炸薯角,新鮮炸既,點少少燒汁,正。黑松露意粉都幾好味,菇同黑松露份量都夠足料,意粉爽得黎又掛到d汁,吾錯。兩三個人分享都無問題。最後黎埋個跟餐甜品 - 朱古力雪糕。朱古力味非常濃,同超市買既朱古力雪糕吾同,呢個奶味吾重,甜味亦吾重,食完成球都吾滯,飯後甜品岩哂。侍應話menu上既主食都可以加錢變成Set dinner,選擇多左,帶揀飲擇食既fd黎都吾怕。環境幾warm,小敍gathering岩哂。
跟餐包沙律、餐湯、餐飲、主食同甜品,好豐富丫。
香脆豬手絕對係我地既賣飛佛,外皮香脆吾油,肉汁結實吾鞋口。
比起德國咸豬手,呢隻豬手無咁咸,怕食太咸既人岩哂。
豬手底下仲有人人都鐘意既炸薯角,新鮮炸既,點少少燒汁,正。
兩三個人分享都無問題。
最後黎埋個跟餐甜品 - 朱古力雪糕。
環境幾warm,小敍gathering岩哂。