2011-12-30 64 views
聖誕節吃西餐人迫迫, 仲要係海鮮價, 我卻喜歡相反理論: 西方節日唔食西餐, 中式節日唔食中餐, 人棄我取.餐廳比想像中細, 唔計bar枱, 約只有20張散枱, 枱與枱之間空間很少, 比一張A4紙更窄, 坐得不太自在.枱底下的抽屜裡,有餐具和一張寫明食材出產地的紙, 身嬌肉貴啊!先來一口咖啡薯茸 (免費) : 薯茸質感幼滑, 用上咖啡調味, 很有心思.煙薰帶子沙律: 沙律新鮮, 醬汁味道不錯,帶子煙薰得很香,水準之作.豬骨湯拉麵, 加叉燒+溫泉蛋: 未放枱上己經聞到極致的豬骨湯香味, 服務員話湯底熬咗好多個鐘. 我見到湯好多配料, 但味道唔會喧賓奪主, 很配!加些辣辣地的芽菜, 仲更加惹味! 麵條自家製, 煮得很有嚼勁, 份量很多, 女士食唔晒,分一些給男士就最好! 叉燒見不到什麼肥膩脂肪, 但食落去唔乾身, 軟腍得來好好食! 溫泉蛋很流心, 但加20蚊真有點貴! 總括兩個字: 驚喜!洗手間很清潔, 仲有法國薰衣草潤手霜!服務員態度專業, 果然是米芝蓮星級推介, 大家吃得很開心. Last Christmas 的下半段歌詞:♫ now I've found a real lo

身嬌肉貴
質感幼滑
帶子煙薰得很香
豬骨湯拉麵, 加叉燒+溫泉蛋:
極致的豬骨湯底令人驚喜!
惹味芽菜
叉燒唔乾身, 軟腍得來好好食!
溫泉蛋很流心, 但加20蚊真有點貴!
總括兩個字: 驚喜!

洗手間很清潔, 仲有法國薰衣草潤手霜!

服務員態度專業, 果然是米芝蓮星級推介, 大家吃得很開心.

Last Christmas 的下半段歌詞:
♫ now I've found a real love
I'll give it to someone special ….
♪♪ Who'll give me something in return
Hold my heart and watch it burn ♫

祝一個人的 會找到另一半 ♥ 開心地吃拉麵.

$220 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers
身嬌肉貴
帶子煙薰得很香
極致的豬骨湯底令人驚喜!
叉燒唔乾身, 軟腍得來好好食!
  • 叉燒
  • 豬骨湯拉麵