2023-04-21
難得同姊妹們想食好嘢,揀咗好多年無嚟嘅The Captain’s House,位置都係厚福街H8,講真呢幾年捱得住又有啲價位嘅餐廳,能夠生存到今日已經唔容易,值得一讚。嚟到就當然要食佢哋嘅signature dish - Seafood Platter,果日我哋揀咗最mild嘅牛油檸檬汁,同4款海鮮(蝦、扇貝、蜆同小龍蝦),highly recommended跟蒜茸包,蘸汁食一流,雖然跟餐得果幾條麵包,不過唔夠食可以再叫。😋另外我哋3位女士都係一般食量,所以都只係叫多2款菜式,分別係封門柳羽衣甘藍沙律,同埋黑松露燒菇risotto,已經食到8-9成飽,本身想叫埋甜品,不過最後大家又想行陣街先。😆印象中第一次嚟食有飲埋酒同食生蠔,係好高質嘅seafood night,今次重返舊地,同樣出色。👍🏻