2020-12-21 785 views
一星期前睇食評時,發現可透過 openrice 訂枱,感覺方便,便訂枱一試;值得一讚 openrice 嘅訂枱功能及提示功能都比以前完善👍。講回餐廳......訂左12點中午枱,去到時大概係11:50。正想行埋去開口問 booking,一個疑似部長嘅男人,面無表情兼二話不說,邊閂番度門,邊話我地未開門。喺呢種收費唔算平嘅地方,呢種係乜野服務態度?! 生意唔休做都唔洗連客人問野都即時落閘呱? !等到12:05,我至夠膽再行埋去,當時入到去無乜人,但俾左一張細小二人枱我,同隔離張4人枱連一個身位都無。預早訂枱又無人嘅情況下,都係要坐2人枱?! 完全未試過亦唔明點解。可能留晒啲靚位俾熟客呱。基於唔想煩,可以接受到就算。值得一提,用餐時間係限時90分鐘。未試過食lunch, 又非一人一鍋都要限時,有少許令人無言。食物方面,唔睇價錢嘅話,都係正正常常,值得一提係,set lunch 係唔包飲品,當然你可以唔叫飲品,不過只有暖水情況下,我都有另外叫野飲。樣樣野都有疑似一片片嘅松露,但確實聞落、食落,都真係唔覺有松露嘅感覺同味道。明明menu寫住有兩款甜品選擇 (是日甜品 或 加錢嘅松露芝士球) ,

講回餐廳......

明明menu寫住有兩款甜品選擇 (是日甜品 或 加錢嘅松露芝士球) ,但係食到尾時問侍應,對方支吾以對話今日只有朱古力蛋糕。可能留晒俾熟客,唔夠賣俾我呱。
一般處理得好啲嘅餐廳,都會預早告知客人無貨或替代食物,但今次係,你唔問,佢都唔會同你講,當無件事。

餐廳內嘅侍應,除左之前嘅部長,其他喺態度上都算正正常常,無乜問題。

總括來說,喺部長趕客嘅反應,空間感欠奉,食物又唔算特別好嘅情況下,如果睇埋價錢,其實唔值得再試。
餐前麵包

Parma Ham 卷 蜜瓜

凱撒沙律

牛肝菌濃湯

澳洲和牛三文治

澳洲和牛西冷

甜品 朱古力蛋糕
$560 (Lunch)