2024-11-04 241 views
係kkday 訂左【佛跳牆風味菜】二人套餐,老實講,性價比唔高,我自己唔會食第二次。首先,成千蚊既套餐,唔太接受到個茶杯「奔」左一角🥺前菜唔合格,只得酸醋味,沒有青瓜/豆本身的味道。1. 風味三寶 (銷魂叉燒、金錢雞、黑醋木耳) 叉燒係好食既,好軟好多汁,不過食第2件會覺得咸。金錢雞都ok, 唔會太「溜」,味道係夾既。而黑醋木耳就正常發揮。2. 粵軒佛跳牆 - 反而最失望係呢樣,因為食完無咩印象,好普通,湯底和食材都普通,連湯底的味道和前一晚去中式婚宴的魚翅湯底一樣味😅3. 釀焗蟹蓋- 反而又有驚喜,好好味,可惜份量太少。4. 紙包骨- 呢樣我工人姐姐煮得仲好食過佢😂 5. 魚湯浸時蔬 - 正常,0技術含量6. 荔蓉香酥鴨 - 好好食😂真係好鬆脆👍🏻7. 迷你桶仔飯- 無特別到連相都無影😂8. 精選甜品 - 普通紅豆沙總體來說,千幾蚊食呢set 套餐真係唔抵,性價比太低。又無風景,又唔係靚裝修,只係座位坐得闊落D,又唔係好服務,又唔係好好食😂如果平到$299我都唔會想食多次。

首先,成千蚊既套餐,唔太接受到個茶杯「奔」左一角🥺

前菜唔合格,只得酸醋味,沒有青瓜/豆本身的味道。

3. 釀焗蟹蓋- 反而又有驚喜,好好味,可惜份量太少。
4. 紙包骨- 呢樣我工人姐姐煮得仲好食過佢😂
5. 魚湯浸時蔬 - 正常,0技術含量