2009-06-18
見呢間多人讚得咁緊要,早兩晚放工就去試左。坦白講,環境就真係麻麻,細都唔緊要,幅牆的木條令我諗起農場餐廳﹖其實係果下應該起身走‧餐牌亦都真係五花百門,意式雲吞、法國鵝肝、港式炒公仔麵都有﹖真係好有茶餐廳Feel。繼續鼓起勇氣,話晒咁多人食過都讚好嘛﹗重見到咁多人訂檯,一定唔差既﹗叫左焗長通粉同牛扒,跟手叫左心太軟。坦白講,長通粉最值得讚的地方係,用真的蟹肉,蝦都煮得好,牛扒就正常一般,心太軟就唔錯,朱古力味濃番少少會更好。但是,點解要咁既價錢呢﹖唔值囉﹗最多最多都只係荃灣入面一間唔錯既西餐廳,但係又未到每人成百幾銀既地步嘛﹖更加唔係其他人講到非此不可既味道卦。除了因為同區實在太少西餐外,實在無辦法解釋到呢間點解會咁紅。