2024-03-19
專程請假去旺角買傢俬,順便享受一個陽光午餐,朋友鍾意食炸雞,提議到 兆萬中心,Yadllie Plate 食正宗韓式炸雞,除咗出品高質素之外,Lunch 時間去食仲要有折扣優惠,Discount 30% Off!CP值咁高點可以放過。海賊王的寶物Pirates Platter海賊王的寶物成個拼盤都好有驚喜!炸蝦、炸魚、洋蔥圈、八爪魚,全部新鮮即炸,香噴噴熱辣辣,酥脆可口。原隻炸八爪魚超大隻,剪開食非常彈牙,超級有水準!炸蝦、炸魚滿滿的海鮮味,魚肉嫩滑,蝦肉薄薄的脆漿,食落去非常鬆脆。洋蔥圈蔬菜類增添點健康。半半炸雞見到餐牌炸雞樣樣我都想試,我哋叫咗半半炸雞,賣相好吸引,可以自選兩款口味,揀左 蔥蔥蔥 + 蜜味乳酪粉。勁多新鮮爽口的大蔥絲,炸雞外脆內嫩,咬落去又爆汁感覺,醬油味配以蔥絲,好夾!蜜味乳酪粉特別惹味,另外仲有啲番薯條,甜甜地幾好食。莫索里拉芝士排骨韓式排骨特別好味,以莫索里拉芝士捲着排骨,侍應小鮮肉好靚仔,細心幫我哋捲好咗排骨,仲提我哋要趁熱食,香口唔油膩,勁鍾意芝士味道濃郁,比想像中好食。排骨烤得脆口,而入面既肉質仍然保持到肉汁,熟度剛剛好,上有一大堆芝士,可以連排骨一齊
Pirates Platter
海賊王的寶物成個拼盤都好有驚喜!炸蝦、炸魚、洋蔥圈、八爪魚,全部新鮮即炸,香噴噴熱辣辣,酥脆可口。原隻炸八爪魚超大隻,剪開食非常彈牙,超級有水準!炸蝦、炸魚滿滿的海鮮味,魚肉嫩滑,蝦肉薄薄的脆漿,食落去非常鬆脆。洋蔥圈蔬菜類增添點健康。 半半 炸雞
見到餐牌炸雞樣樣我都想試,我哋叫咗半半炸雞,賣相好吸引,可以自選兩款口味,揀左 蔥蔥蔥 + 蜜味乳酪粉。勁多新鮮爽口的大蔥絲,炸雞外脆內嫩,咬落去又爆汁感覺,醬油味配以蔥絲,好夾!蜜味乳酪粉特別惹味,另外仲有啲番薯條,甜甜地幾好食。 莫索里拉芝士排骨
韓式排骨特別好味,以莫索里拉芝士捲着排骨,侍應小鮮肉好靚仔,細心幫我哋捲好咗排骨,仲提我哋要趁熱食,香口唔油膩,勁鍾意芝士味道濃郁,比想像中好食。排骨烤得脆口,而入面既肉質仍然保持到肉汁,熟度剛剛好,上有一大堆芝士,可以連排骨一齊食,風味加倍。 鱈魚乾海螺伴麵
充滿韓國街頭小食嘅風味,鱈魚乾海螺伴麵有各式各樣嘅醬汁,拌新鮮蔬菜,鱈魚乾海螺加上韓式醬汁,少少辣汁令伴麵非常之豐富。 香芋沙冰
非常之清新,香甜味滋潤,配韓式炸雞一流。 士多啤梨雪冰
蜜瓜🍈非常受歡迎已經售罄,士多啤梨也是我的最愛,雪冰好誘惑,冰凍口感好好,又唔會太甜,透心涼!