2023-10-04 865 views
上網睇到好多人介紹呢間老字號,話魚蛋一d粉都唔落,只用魚同冰製。咁魚蛋粉係我既至愛,就一定要黎試下係咪真係咁好食啦~可能因為多人講又係紅日既關係,要係門口排隊,排左大約半個鐘。入到去間舖其實好細,得五、六張台,張四人台其實係二人台大少少,就剛好夠你放兩碗粉一碟炸魚片兩支汽水。兩碗粉叫左魚旦魚片河同紫菜三寶河。粉先到,飲湯,好淡。明既,冇味精,不過又唔係好濃魚味。河粉薄身,魚蛋,一d都唔彈牙。明既,唔落粉,所以好淋身,但又冇乜魚味。反而墨丸幾好食,可能有溝粉,彈牙d又有墨魚味,紫菜都幾好幾新鮮。期待既黃金炸魚片後到,放低見到有油出但唔算熱,夾起一食,都係貫徹淋身口感,新鮮但唔香,炸得唔香,可能係健康做法。因為湯淡,所以落左少少辣椒油,一食,辣到噴火,建議唔食得辣嘅人一滴都唔好掂。其實大致上都問題不大,只係如果要排隊我應該就唔會排。佢地個冷氣又極度唔夠,係門口熱住排隊果時已經出晒汗,入到去食粉仲要繼續流汗。成個體驗既總結係:攞苦黎辛左。
咁魚蛋粉係我既至愛,就一定要黎試下係咪真係咁好食啦~
其實大致上都問題不大,只係如果要排隊我應該就唔會排。

成個體驗既總結係:攞苦黎辛左。
2023-09-30
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$85 (Lunch)