2022-06-29 1893 views
聽朋友講,呢間好食,當日就夜晚去左諗住試下佢,去到店舖已經好多人買外賣,唯一堂食都有人坐左係到食,見佢左邊長櫈有人坐係到,我就跟住坐係到等,等左大約5分鐘都未有職員理我,我就問職員「堂食係米坐係到等得嫁啦」,職員回答「係!」當再等多十幾分鐘,我見堂食客走左,枱又執埋,我問係米可以坐低,職員個下同我講「你要等半個鐘至九個字先有得坐喎」我見冇人我前面排,我就問佢「我排咗隊好耐啦喎,點解仲要等?」職員同我講「因為有人寫咗單堂食先」之後我問佢「但係我早過嗰個人同埋坐左係到等好耐,點解唔係我先」個職員呢一刻就同我講「我哋計落單次序」我嗰下真係無言,唯有離開餐廳。成個流程完全冇人同我講要落單先,淨係話坐喺度等,呢個餐廳比我嘅感覺真係好差,我唔理你有幾好食,係咪同路人,我都係咁講