2018-11-29
星期日八點幾經過銅鑼灣,記得呢度有間日本的過江龍幸福pancake新開,我呢個pancake痴梗係即刻去睇下。去到見到人龍,不過吾算太長,咁梗係堅持排隊。大概大半個鐘就入到去。好彩我地早排,因為大概八點三已截龍,想排都冇,雖然九點三先last order.入到去,被安排坐二人枱,成間装修跟日本大部分餐廳好相似,幾舒服。我們叫了幸福pancake 及 朱古力香蕉pancake,加一杯奶茶。已好快叫,因為都要等一段時間才出餐。幸福pancake ~~厚厚軟軟的pancake啊!每一口每一啖,好香好軟,好有蛋的質感,不似有啲得陣風咁,所以真比較飽肚。配上奶油,好香滑,也好濃郁。以$108三大件,絕對抵食。朱古力香蕉pancake ~~那三件pancake應該跟幸福是一様的,香軟有質感。今次配上忌廉,好似更滑溜,加上好新鲜的香蕉,再淋上濃郁朱古力,又係另一款超級好味的pancake.凍奶茶~~一般日式凍奶茶,好ok呀食完已不需要再食晚餐了,真係好飽,好幸福!
幸福pancake ~~
朱古力香蕉pancake ~~
凍奶茶~~
一般日式凍奶茶,好ok呀
食完已不需要再食晚餐了,真係好飽,好幸福!