2017-09-30
韓國炸雞就食得多,烤雞我就冇咩點試過。咁岩我同男朋友都想食炸雞但又唔想咁熱氣,所以就搵左呢間餐廳啦入到去間餐廳都幾靚,設計走工業風格,電視一直播韓國熱門歌曲,都幾有氣氛。星期六夜晚去食,入坐率有八成。而且我發現有幾檯人都係到慶祝生日(食食下野有人會拎蛋糕出黎)。我地最後叫左三款食物。第一樣叫左個招牌沙津。沙津份量好多,對得住個價錢,我同男朋友講我地好似牛咁不斷食草個味道都普普通通啦,係想像中沙津嘅味,不過冇特別驚喜。好彩沙津入面都有菠蘿,豆,提子乾令層次更豐富,加上我地最期待嘅係烤雞,所以都ok啦。之後就係重頭戲烤雞啦烤雞嘅份量都好多,有成隻雞咁多。我地簡左少辣嘅版本,甜辣甜辣咁岩岩好。上碟嘅時候熱辣辣,咬落去仲有d雞汁滴出黎。最驚喜就係d雞真係係燒烤嘅味,雖然冇脆卜卜嘅皮,但都好好食。不過我地只有兩個人食,所以食到後面有d濟,如果三四個人食就更岩啦。我覺得雞翼同雞鎚係最好食,如果係大家share嘅就記得mark實雞翼同鎚啦我地仲叫左一個麵,海螺麵係其他餐廳比較少見,所以就叫黎試下啦。食落去原來都幾辣,比烤雞仲辣,好彩佢係凍,所以都唔會辣到食唔到。味道方面好惹味,螺肉都有好多。唔怕辣嘅
我地仲叫左一個麵,海螺麵係其他餐廳比較少見,所以就叫黎試下啦。食落去原來都幾辣,比烤雞仲辣,好彩佢係凍,所以都唔會辣到食唔到。味道方面好惹味,螺肉都有好多。唔怕辣嘅人可以一試。