2021-06-17
Lunch time 同同事去到大尾督,成日食西餐同泰菜,今次就去試下日本野火柴盒係巴士站方向行過去,望向餐廳就見到成棟建築物真係同佢個名一樣,又長又窄今日中午比較熱,waiter 哥哥好好人安排左近冷風機既位置俾我地坐。 重好貼心上左凍飲俾我地先。我地點左冷泡桃味凍烏龍,冷泡蘋果味凍烏龍;佢地推介既炸牛蒡配蜜糖;雞白湯拉麵配炸雞件,中華沙律&抹茶蕨餅;海鮮大阪燒杯凍飲完全上得岩時候,透心涼又唔會太甜炸牛蒡就第一次食,唔油嫁wor,配蜜糖又幾夾。如果送啤酒就更加好啦,不過陣間要番工拉麵方面,木耳絲同蔥正常,湯幾特別,麵好彈牙,雞件好好食,好新鮮下;大阪燒佢地已經預先切開左8份,方便開心share,同埋裹面居然有蘿蔔粒成餐都好健康咁!餐廳環境佈置幾靚,枱同枱之間唔會太埋,重見到餐廳既細心位,就係放定左個籃俾你放低個袋如果朝早黎重會好清楚望到外面既湖景添!
我地點左冷泡桃味凍烏龍,冷泡蘋果味凍烏龍;
佢地推介既炸牛蒡配蜜糖;
雞白湯拉麵配炸雞件,中華沙律&抹茶蕨餅;
海鮮大阪燒
杯凍飲完全上得岩時候,透心涼又唔會太甜
成餐都好健康咁!
如果朝早黎重會好清楚望到外面既湖景添!