Vision 8

2021-08-05 309 views
落雨天☔️喺荃灣等老公收工,心情的確麻麻,一於揾間餐廳食個好西先!Vision 8環境格調既温馨而帶點浪漫,服務又夠親切同好細心💖坐低無耐就送上一藍子麵包,入面有三種唔同嘅麵包,每一款嘅口感各有不同,配上軟滑香濃自家製黑松露牛油醬,令麵包香味倍增😍🥔炸粗薯條配黑松露醬每一條粗薯條都炸得好均勻,面頭灑上黑松露,入口已帶出淡淡幽香!配上黑松露醬,令香味更加突出😚🦀香煎蟹餅伴沙律配油醋汁煎到金黃色特厚蟹餅,一切開就見到一絲絲蟹肉加薯蓉,口感幼滑!沙律菜夠新鮮,配上油醋汁,令胃口大開🤪🌮烤中東包四件中東包配上豐富嘅伴菜,有沙律菜、薯角同炸洋蔥圈,份量十分驚人🤩紫椰菜雞絲沙律做中東包餡料,入口即時有雙重口感~爽脆嘅餡料加埋Q彈嘅中東包,味道同口感相當唔錯!炸洋蔥圈同薯角味道同樣出色,真係大滿足😋🍎🪵蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒呢碟豬鞍扒放上枱已經即時聞到好香嘅煙燻味,切開塊豬鞍扒豐富肉汁即時滲出嚟,睇落好juicy😆入口唔單只口感夠juicy,肉質夠哂嫩滑,完全唔靭!重點係香濃嘅煙燻味一直徘徊喺我口腔同鼻腔之間,感覺真係好特別😜豬鞍扒底下有一層芝士焗薯蓉,份量亦都唔少!我真係好欣賞呢碟豬鞍扒,能夠滿足

🥔炸粗薯條配黑松露醬

🦀香煎蟹餅伴沙律配油醋汁

🌮烤中東包

🍎🪵蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒
蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒

呢碟豬鞍扒放上枱已經即時聞到好香嘅煙燻味,切開塊豬鞍扒豐富肉汁即時滲出嚟,睇落好juicy😆入口唔單只口感夠juicy,肉質夠哂嫩滑,完全唔靭!重點係香濃嘅煙燻味一直徘徊喺我口腔同鼻腔之間,感覺真係好特別😜豬鞍扒底下有一層芝士焗薯蓉,份量亦都唔少!我真係好欣賞呢碟豬鞍扒,能夠滿足我味覺同嗅覺,從未食過呢個味道😋正💯💯💯💯💯

⚠️我真係好欣賞呢間餐廳製作認真同用心,每一份都係好出色,用時間去等候嘅食品份外美味,期待下次再嚟食過😙

• 黑松露薯條