2022-01-19 783 views
📍 魚眾不同酸菜魚 (紫荊樓)魚眾不同嘅酸菜魚係唔係真係與眾不同呢?今日朋友同我講話呢間酸菜魚嘅評價都幾好性價比極高‼️所以我就嚟會一會佢🤫今日入到餐廳嘅時候侍應都幾熱情去招待我哋,餐廳位置幾寬躺,安排咗我哋坐沙發卡位。細心介紹俾我哋聽佢哋最抵食嘅一人餐!估唔到60幾70蚊就可以食到一大碟酸菜魚😱睇完餐牌之後我哋認為最抵食嘅就係呢個一人餐🤫一人餐係可以叫一樣主題+湯底+配菜x2+主食,我同朋友叫咗兩款唔同嘅試吓😏1️⃣新推出彈牙鯛魚片+老壇酸菜魚湯+娃娃菜+蘿蔔+紅薯粉 $70鯛魚片係餐廳嘅新出嘅菜單,比一般嘅鱸魚片較為彈牙,有細骨,食時要小心⚠️ 湯底酸菜味十足,有微微嘅辣椒香,又有花椒嘅香味😍仲見到有辣椒乾🌶睇得出湯底係有落心機去熬製😎娃娃菜同埋蘿蔔吸收晒湯底嘅味道😍超級正,蘿蔔好甜唔會有渣!紅薯粉係另上,可以分批加入湯內😚2️⃣精選肥牛+麻辣濃湯+豆卜+金菇+白飯 $66麻辣湯底餐牌寫住有🌶🌶🌶,但係感覺老壇酸菜湯比較辣🤫個湯底都好香!好有舊時係大陸食嘅風味🤣少少嘅麻味😚肥牛亦唔會煮到老哂!牛味重唔似係cheap野,比想像中好食😋識識吓店員都有埋黎問我哋邊一個餐好食啲,我同朋友二話不說一齊指
📍 魚眾不同酸菜魚 (紫荊樓)

2️⃣精選肥牛+麻辣濃湯+豆卜+金菇+白飯 $66

少少嘅麻味😚肥牛亦唔會煮到老哂!牛味重唔似係cheap野,比想像中好食😋識識吓店員都有埋黎問我哋邊一個餐好食啲,我同朋友二話不說一齊指住肥牛🤣 豆卜未係好淋,金菇就正常,用麻辣濃湯撈飯超級正,避咗啲油健康啲❤️

如果大家想另外叫飲品,需另+$6-12,不過佢嘅飲品都算幾大杯,所以抵叫👍🏻

評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️
服務質素⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢💸:埋單$148
2022-01-19
$70 (Lunch)