2022-12-27 51 views
夜晚喺太子轉車,想買下糖水返屋企做宵夜,路經呢間店,諗住呢個時間都好難搵到另一間糖水店,就試下呢間外賣。叫左香芋雪樂冰芋圓西米露,楊枝金露,芒果椰果小黑子。呢碗香芋雪樂冰芋圓西米露算最正常,不過啲芋圓除左有色外,根本一啲味都無,三隻色同小丸子一樣無味。呢碗楊枝金露,心諗點都唔會伏掛,個樣都正正常常,但唔知點解啲西米入面係混左啲爆珠入去,而且芒果食得出好似係啲大陸芒果咁,唔甜仲有陣好特別既味,個芒果汁底仲好似溶左既芒果雪糕咁,個味就係雪糕味,完全同我回憶中既楊枝金露有好大分別。呢碗芒果椰果小黑子,真心伏中之伏,想伏必點。我食過好多間甜品店都係正常芒果汁底配呢個小黑子,但呢間未食已經聞到有陣怪味,碗野望落去係紫色,食落不得了,難食到一個點,好似食緊化學野咁,連個芒果汁底都唔係芒果味,3個人分都食唔落幾多,就知唔想浪費都捱唔住。總結,呢間個名有合桃坊,咁可能真係合桃先好食,其他甜品真係試唔過,奉勸各位試其他比較好。想試下有幾伏就必定要點芒果椰果小黑子呀!

叫左香芋雪樂冰芋圓西米露,楊枝金露,芒果椰果小黑子。

香芋雪樂冰芋圓西米露

楊枝金露