2023-11-14
🫰🏻真心推薦九龍城必食日之料理-牛石料理🐮你就知我係日本控,最鍾意就係食日本燒肉,今次就試咗個牛石二人會席套餐,我覺得呢地方好適合慶祝生日或者紀念日,或者平時相對自己好啲都可以。真心值得再去,服務好食物質素又高。二人餐,-開始有蟹籽沙律,刺身三款,不過刺身三款都好新鮮,海膽我嘅最愛,好有喺日本食嘅感覺。跟住當然去到主角,必食嘅燒肉,有日本和牛西冷,頂級牛小排,牛舌心,日本黑豚西冷,和牛既雪花就見到係誠意之選,絕無欺場。 之後仲有鰻魚炒飯,真係粒粒鰻魚,個蛋底炒得好香。平時夜晚少食澱粉嘅我,都忍唔住食咗兩碗。甜品就有日本雪糕。嗰日胃口特別好,我哋追加咗個甲羅燒同蟹粥,個格羅燒燒得好香好正宗,個蟹粥啖啖蟹膏。特別驚喜嘅係,佢可以轉輪盤,試吓你嘅運氣可以抽到啲咩嘢食或者飲品,我就抽到A5和牛。
你就知我係日本控,最鍾意就係食日本燒肉,