2021-11-18
深水埗出名多美食 今日發現近美居中心開左間泰國茶餐廳😳緊係入去食左先講感覺好地道!泰式酸辣鳳瓜$58🤩每次無論咩餐廳都一定會叫既菜式 今次果然冇叫錯辣度會相對比出面辣小小 不過酸酸辣辣又夠冰冰非常開胃👏🏻泰式炸蝦餅$68🤤一碟四隻 炸得剛剛好金黃香脆 要趁熱食 外皮脆口而咬落去蝦肉非常彈牙😍一d都唔馬虎!芒果沙冰特飲$28🥭哈哈真係超級大杯 食完炸物最岩飲番杯凍冰冰既飲品 依個芒果沙冰 成杯都好甜唔酸👍🏻份量好大夠兩個人飲!烤雞半隻😋😋半隻黎講份量算大 同埋烤雞外皮更加惹味 而肉質係好嫩滑🤤雞方面唔會好多碎骨 刀功亦都好好!會跟兩隻醬汁比你點SET LUNCH 黃咖哩豬扒飯$50🍛三隻咖哩入面「黃綠紅」個人黎講最中意食黃咖哩 因為甜甜的香味好濃郁😍對我黎講個汁已經可以撈幾碗飯🤣而炸豬扒炸完比較乾身小小 好岩對番個汁
泰式酸辣鳳瓜$58🤩
泰式炸蝦餅$68🤤