2019-08-01
今日去開尖沙咀購物去到地鐵站附近想食下上海野,就去咗呢間在iSquare比較出名嘅金牌小龍食嘢了。一打開餐牌就有唔同類型嘅上海菜揀,一於樣樣都叫啲先。醉雞首先叫咗個醉雞食下當是前菜。估唔到唔錯喎,味道方面,醉雞非常之入味,淡淡酒香味融入了在雞肉之中,啖啖肉,很不錯的。金牌小籠包/蟹黃小籠包到左佢哋嘅招牌菜小籠包了。由於佢哋嘅小籠包實在太好食啦,所以兩個人叫咗兩大籠。我哋首先食咗比較淡味食金牌小籠包先,味道方面肉味非常之香非常濃厚。蟹黃小籠包方面,裡面真係有蟹肉的,還有很濃郁的蟹香味,又不大咸,不太油,很不錯的。紅燒牛肉麵湯底非常之足料,有一大碗的,熱辣辣好味道。牛肉夠晒厚切,味道夠晒濃厚,加上少少辣味,啖啖肉好味道。拉麵方面,麵質好好唔太軟亦都不太硬,正!台式炸雞髀湯麵最後還叫了一樣好味道既台式炸雞髀湯麵,即叫即炸又新鮮又香口!等我下次再嚟銅鑼灣嘅時候食埋佢其他嘢先!
一打開餐牌就有唔同類型嘅上海菜揀,一於樣樣都叫啲先。
醉雞
金牌小籠包/蟹黃小籠包