2018-10-11
今日出開去中環拍拖 難得過海食埋個飯先 😋上網搵搵好似這間漢堡好好食咁 就試下你啦🤟🏻原來位置就係蘭桂芳7仔斜對面 超易找的 👍🏻店內位置不多 我發現好多人是叫外賣的 不過我就當然同男友入去慢慢坐啦😙見到餐牌 一邊中文一邊英文 岩曬這裡外國人滿集的地方 基本有9款漢堡選擇 有牛 有魚 有雞 什至連素漢堡都有 不過當中 5款都係包括安格斯牛🐮 牛魔王人仕應該會有選擇困難症😂😂男友唔食牛 相對地 雞扒漢堡同魚柳漢堡配料都比較小 所以男友就決定要素田園蘑菇扒漢堡 再加煙肉 而我又鐘意食牛 又鐘意食芝士 咁就當然要食招牌流心芝士漢堡啦 另外再加了炸魷魚🦑食飲品方便 始終嚟到蘭桂坊 點都要飲下酒既 見佢有五款手工啤 每一款都解釋了酒精既濃度同大約既味道 最後我比巧克力🍫這3個未吸引了 最選擇了porter 😛雖然飲落去 唔係好覺巧克力🍫味 但就係甜甜地同埋係超易入口 我知不覺我自己都飲了一大半呢 之後我的流心漢堡就來了 一層層既漢堡好高呀 偷偷打開佢 見到安格斯牛超厚的 還有滿滿的芝士 一口咬下去 真的食到滿口芝士呢😆😆真!流!心!架!而安格斯牛厚厚的 完全滿足到我食牛的慾望喔🤟🏻而男友的田園蘑
而男友的田園蘑菇扒漢堡 2邊既煙肉外露出來 再配合大大的蘑菇 男友話好juicy 再加上煙肉洋蔥蕃茄 口感超豐富
最後便是炸魷魚🦑 的確炸物是又邪惡 但又戒唔甩既美食 魷魚直頭係我最愛 咬落去煙煙unun咁 不過就油左小小 點返沙拉醬黎中和既d油膩感 食完e餐聽日要去便下運動先得啦🤣🤣
店小細細員工唔多 但就個個都好好禮貌同感受到佢地個種相處既融合度❤️下次帶其他朋友仔再試埋個牛魔王漢堡先😍