2023-05-06
話說之前閨蜜幫我慶生🎂,佢叫我自己揀地方,我就揀咗呢間一直想試好耐嘅人氣餐廳 (所以期望都好高)。餐廳位於酒店地下,環境闊落,除咗main dining hall,仲有幾個counters賣不同食物,所以成晚都有唔少客嚟買takeaway。我倆都係無酒不歡,所以第一時間當然要開支白酒先😜。食物方面,我們點了八爪魚沙律🐙、four cheese pizza 🍕 、蜆肉意粉🍝、烤豬肉同埋tiramisu。八爪魚沙律算係最impressive的一道菜,肉質keep都彈爽口彈牙感覺且有少許鮮甜味。至於pizza,唔算難食的,邊位有少少脆,但芝士味就唔夠香濃。嚟到意粉,呢樣係令我哋覺得頗失望的,過鹹之餘意粉texture一啲都唔al dente,煮到偏淋☹️ 烤豬肉同我哋預想嘅有出入,expect個皮係會脆脆地,但又係淋的,味道就還可以,但肉質偏嚡。最後個tiramisu係香滑的,如果可以加重返咖啡味會更好 (唔記得影相)。總括來說,香港仲有其他性價比更高嘅意大利餐廳選,但呢度嘅環境同服務係不錯的。