2019-03-18
餐廳在外邊望未必會非常吸引,但呢間家族餐廳絕對有服務同真心待客同埋售價超平!開業故事:老闆一家人,因爲個女嚟香港讀書,搬來香港時亦將家鄉廣西美食亦一齊帶來香港,feel 到佢真心做廚,亦帶來非常正宗嘅煮法醬香手抓骨:呢個小食喺大陸就有食過,香港真係第一次!個肉亦煮得非常入味,好淋,熱辣辣,超好味!廣西米線:朋友叫咗碗「老友米線」,老闆解釋老友係個湯,即係酸辣,仲講埋家鄉故仔我哋聽解釋名字由來廣西米線口感亦不同一般米線,唔淋,反而爽口彈牙啲,我好鍾意!如果叫外賣更加唔洗怕浸住湯太淋呢碗我試咗川味腩肉米線,要揀辣度同老闆講就得~自家製任飲涼茶:傾開計問老闆點解會冇賣飲品,原來老闆係想幫客人慳番啲錢,冇汽水嗰啲供應,取而代之就有自家製任飲「羅漢果菊花涼茶」亦因爲食物全無味精,根本唔需要飲汽水嗰類飲品解味,好自信大家記得要飲曬,唔好攞咗嚟洗筷子啊!香港地生意難做,希望呢間小店可以用真誠留得住啦,加油!
開業故事:
醬香手抓骨:
廣西米線:
呢碗我試咗川味腩肉米線,要揀辣度同老闆講就得~
自家製任飲涼茶:
香港地生意難做,希望呢間小店可以用真誠留得住啦,加油!